Manifest stichting Webwinkel Keur

WebwinkelKeur is er zowel voor de consument als voor de online ondernemer. Als Stichting zijn we onafhankelijk en hebben we geen winstoogmerk, maar hebben we belangrijke doelen welke we nastreven.

Wij willen de e-commerce branche vooruit helpen door de status quo uit te dagen en te komen met betere betaalbare oplossingen. Dit doen we door transparantie te bieden rondom betrouwbaarheid en door onze leden te helpen succesvol te worden.

Wij maken online winkelen veilig(er)

Doel van WebwinkelKeur is het online winkelen veiliger te maken. Dit doen we door webwinkels te controleren en informatie rondom betrouwbaarheid te verzamelen en inzichtelijk te maken. We realiseren ons dat we hierin geen 100% zekerheid kunnen bieden, maar doen ons uiterste best om op een steeds betere manier de betrouwbaarheid van webwinkels te toetsen. Dit doen we momenteel door middel van (juridische) controles en het verzamelen van online reviews via zowel ons eigen platform als dat van via derden. We zijn echter continu bezig om nieuwe manieren te vinden om onze doelen te bereiken.

Wij helpen onze leden succesvol te worden

We willen onze leden faciliteren in hun zoektocht naar online succes. Dit doen we door hen de handvaten te bieden om succesvol te worden. Voorbeelden hiervan zijn onze: gratis checklist,  telefoonservice en security scan.

Wij helpen jou zoals we zelf ook graag geholpen willen worden

Wij zijn er van overtuigd dat goede klantenservice de basis is van succes. Dit vragen wij van onze leden, maar dit streven we zelf ook na. Vandaar dat we ook jouw de mogelijkheid geven om ons te beoordelen en doen we altijd ons best om jou zo goed mogelijk te helpen.

De meerwaarde van WebwinkelKeur

Het WebwinkelKeur staat voor betrouwbare klantvriendelijke webwinkels. Onze leden voldoen aan de belangrijkste Nederlandse wetgeving, hun identiteit is gecontroleerd en het staat iedere klant vrij een klantbeoordeling te plaatsen welke onafhankelijk gemodereerd worden door WebwinkelKeur. Bij geschillen kun je gebruik maken van geschilbemiddeling of een bindende uitspraak door DigiDispuut.

Bij webwinkels met het WebwinkelKeur weet je zeker dat:

– De identiteit van de webwinkel gecontroleerd is
– De webwinkel voldoet aan en getoetst is op de belangrijkste Nederlandse wetgeving
– De webwinkel meerdere manieren biedt om contact op te nemen
– Klantbeoordelingen onafhankelijk geplaatst kunnen worden
– De webwinkels algemene voorwaarden en een privacy statement duidelijk beschikbaar stellen
– Je bij WebwinkelKeur terecht kunt voor geschilbemiddeling
– Je bij Digidispuut.nl terecht kunt voor een bindende uitspraak

Controle door WebwinkelKeur + Klantbeoordelingen

Webwinkel Keur is uniek omdat het een gedragscode combineert met klantenervaringen. Elke deelnemer wordt door ons beoordeeld op een vaste checklist van punten. Hiermee controleren we o.a. of het duidelijk is met wie je zaken doet, wat je afspreekt en of de gegevens op de webwinkel overeen komen met de KVK inschrijving.

Klikken op het webwinkel keurmerk bij aangesloten webwinkels geeft je de mogelijkheid om jouw ervaring te plaatsen met de betreffende webwinkelier of ervaringen van andere klanten te vergelijken. Dit geeft meer zekerheid omtrent klantvriendelijkheid en service, onderdelen die niet te beoordelen zijn met regeltjes en door andere keurmerken verwaarloosd worden.

Geschilbemiddeling

Mocht je ondanks al deze zorgen toch verwikkeld raken in een onenigheid met een aangesloten webwinkelier, dan kun je terecht bij onze onafhankelijke geschillencommissie. Deze doet een bindende uitspraak in de zaak, zo voorkom je onnodig hoge kosten.

Herkenning WebwinkelKeur

Het WebwinkelKeur is een privaatrechtelijk keurmerk geregistreerd bij het BOIP onder registratienummer 0954254. Je herkent een lid aan het volgende logo welke klikbaar is en verwijst naar de ledenpagina op WebwinkelKeur, de afmetingen kunnen echter verschillen:
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Controleer ook altijd zelf naast de echtheid van het keurmerk op recente klantervaringen en betrouwbaarheid. Hoewel WebwinkelKeur periodiek zijn leden controleert, kan er nooit 100% zekerheid geboden worden. Zijn er problemen, neem dan contact met ons op zodat wij actie kunnen ondernemen of een oplossing kunnen bieden.

Voordelen WebwinkelKeur

Geverifieerd adres
Controle van vestigingsadres

14 dagen bedenktijd + 14 dagen retour
Minimaal 14 dagen voor aanmelding retour. Nogmaals 14 dagen om terug te sturen

Binnen 14 dagen je geld terug
Bij retour binnen 14 dagen je geld terug

Prijzen duidelijk vermeld
Duidelijke prijzen, geen bijkomende kosten

Bemiddeling bij geschillen
Een conflict, WebwinkelKeur helpt graag